Bestel voor half zes
€0,95 binnen Nederland
Actief sinds 2009
Ideal/Paypal/bankoverboeking
Contact via telefoon, mail en livechat

Lijnlaser met twee lijnen

Dubbele lijnlaser met twee lijnen

€ 15,99
Beschikbaarheid:; Niet op voorraad

Emax lijnlaser met twee felle lijnen

Deze lijnlaser met twee lijnen heeft veel toepassingen. Deze laser wordt bijvoorbeeld gebruikt door fysiotherapeuten om patienten beter en sneller te laten revalideren. Doordat de laser op AAA batterijen werkt, is dit makkelijk te vervangen. De batterijen gaan zelfs langer dan 10 uur mee. De laser kan worden vastgeklikt op een buis van 20 tot 36 millimeter.

Verder is de laser ook leuk voor op de fiets, je ziet dan twee lijnen naast je fiets lopen. Dit is tevens een verbetering voor de veiligheid in het verkeer.

De laser met twee lijnen kan constant branden of knipperen.

Gebruik van deze laser

Wanneer je een lijnlaser met twee lijnen koopt dan kun je deze voor verschillende doeleinden gebruiken. In de bouw worden dergelijke lasers veel gebruikt om rechtzetten en waterpas zetten van o.a. muren en meubels te perfectioneren.

De laser is een dunne en toch krachtige lichtstraal die wordt uitgestoten uit een klein apparaatje, zoals deze lijnlaser met twee lijnen. De dunne lichtstraal wordt vooral gebruikt om objecten en informatie mee aan te wijzen, maar kan ook worden gebruikt om afstanden nauwkeurig op te meten.

Lasers kunnen ver reiken, zo zijn er lasers verkrijgbaar voor particulieren die tot wel twee kilometer bereik hebben. Voor professionals gaat dat nog een stukje verder en kun je tot wel negen kilometer komen met de laser. Wist je trouwens dat de afstand tussen de maan en de aarde, tijdens de missie van Apollo 11, werd gemeten met een laser?

 

Waar komt de laser eigenlijk vandaan?

Wie we de uitvinding van de laser toe kunnen schrijven is onduidelijk. Er zijn wel wat namen in verband gebracht met de uitvinding, maar kunnen eigenlijk de uitvinding niet claimen. In de jaren zestig ontstond er een ware race om de eerste laser te fabriceren, maar het idee van de laser was al eerder op papier gezet door Einstein. Destijds ging het door het leven als de maser. Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation is laser voluit geschreven, terwijl maser voluit voor Microwave Amplification by Stimulated Emission of Radiation staat. Min of meer hetzelfde, maar toch ook weer een ander principe.

Uiteindelijk wist Theodore Maiman in 1960 een werkende laser te presenteren, maar kon hij zich geen uitvinder van het fenomeen noemen. In 1977 kwam Gordon Gould op de proppen met de term de ‘laser’ en probeerde er patent op aan te vragen. Ondanks dat er geen duidelijke uitvinder is, hebben we nu deze technologie wel tot onze beschikking.

Dat is erg mooi! Want zonder hen hadden we nu niet de lijnlaser met twee lijnen gehad.

Meer informatie
Manufacturer Emax lasers
Verwachte branduren 8.000 uur
Kleur Rood
Golflengte 650 nm
Garantie termijn 6 maanden
Energiebron 1,5V AAA LR03 mini penlite batterijen
Tranverse mode TEM00
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lijnlaser met twee lijnen
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat