Vogels verjagen met een laserpen

Rondom je huis kunnen vogels jouw rust flink verstoren. Wanneer een flinke groep vogels zich vestigt op het dak of in de tuin, leidt dit veelal tot geluidsoverlast en daarnaast poepen de vogels alles rondom je huis onder. Dit is natuurlijk erg smerig en vervelend, en daarom is het niet meer dan logisch dat je deze vogels wilt verjagen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Immers mogen vele vogels in het wild niet gedood worden, want ze worden wettelijk beschermd. Daarnaast zul je zelf de vogels geen pijn willen doen, en louter wegjagen heeft niet altijd het gewenste effect. Gelukkig is er een oplossing waarbij de vogels verjaagd worden zonder ze pijn te doen: een laserpen. Hieronder worden als eerste de oorzaken besproken waardoor vogeloverlast kan ontstaan. Vervolgens wordt een oplossing aangeboden: de 200mW groene laserpointer. Dankzij het verre bereik en het hoge vermogen van deze laserpen is deze laserpointer uiterst geschikt voor het verjagen van vogels. Binnen no time ben je verlost van de overlast die deze vogels veroorzaken. Lees daarom snel verder wat de 200mW groene laserpointer voor jou kan betekenen, en waarom deze oplossing beter is in vergelijking met andere methodes.

Oorzaken vogeloverlast

Er kunnen meerdere aanwijsbare redenen zijn waardoor je te maken kan krijgen met vogeloverlast. Zo kunnen er mensen in de buurt zijn die vogels, bijvoorbeeld meeuwen of duiven, voeren. Hierdoor blijven de vogels in de buurt circuleren, hopend dat ze meer voedsel krijgen. Dit leidt tot geluidsoverlast en smerige taferelen, en daarnaast is het extra voeren van vogels tevens schadelijk voor de dieren zelf. Ook kunnen de etensresten die op de grond belanden ander ongedierte aantrekken. Vroeger, en in sommige gevallen nu nog steeds, werden postduiven gehouden als huisdieren. Echter kan het zo zijn dat deze weggevlogen zijn of losgelaten zijn door de familie na het overlijden van de eigenaar.

Deze postduiven zijn verwilderd geraakt en op zoek gegaan naar nieuwe plekken om te settelen. En veelal trekken duiven elkaar aan wanneer ze een goed plekje hebben gevonden. Wanneer één duif een goede voedselplaats heeft gevonden, zullen er meerdere duiven volgen. Het kan al snel leiden tot een plaag rondom jouw huis. Naast de verwilderde postduif zijn er nog twee andere soorten duiven die je in Nederland vaak tegenkomt: de Turkse Tortel en de Houtduif. Deze beide duivensoorten zijn beschermde soorten dankzij de Flora & Faunawet. Deze duiven mogen dus niet gevangen of gedood worden, waardoor je op zoek moet naar een andere oplossing wanneer de duiven zorgen voor overlast rondom jouw huis. In dat geval kun je denken aan een laserpen, waarbij vogels effectief weggejaagd worden zonder dat ze terugkomen. Vogels zijn immers slim: daarom blijven ze goede plekken opzoeken, maar blijven ze weg wanneer een plek niet meer aangenaam is voor hen. Ook boeren en landbouwers hebben vaak last van vogels.

Dit komt door de gewassen, groente en fruit die deze boeren verbouwen op hun land. Hierdoor worden vogelsoorten zoals kraaien, duiven, ganzen of spreeuwen aangetrokken, want deze vogels zien nu de mogelijkheid om gemakkelijk eten te kunnen scoren. En dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de boer: een deel van de oogst kan beschadigd raken, wat leidt tot minder inkomsten. Voor boeren en landbouwers is het dus van belang dat zij een manier hebben om de vogels te verjagen. Een laserpen kan dé oplossing zijn voor dit probleem. Vogels neigen tevens af te gaan op afval dat op straat ligt. Immers kunnen ze hier potentieel voedsel tussen vinden. Ook wordt afval vaak gebruikt voor het bouwen van nesten. Deze kunnen gebouwd worden rondom je huis, bijvoorbeeld op het dak of in de tuin. Dit leidt alleen maar tot meer overlast van vogels. Laat afval daarom nooit te lang buiten staan, en zorg er voor dat het goed afgedekt wordt. Dit minimaliseert de kans dat vogels aangetrokken worden.

Want wanneer het leed eenmaal geleden is, blijven vogels veelal terugkomen. Wanneer dit gebeurt, heb je behoefte aan een oplossing die vogels wegjaagt zonder de dieren pijn te doen of te doden. Immers worden vogels in het wild wettelijk beschermd, dus zul je op zoek moeten naar een andere maatregel. De 200mW groene laserpointer is in dat geval de ideale oplossing.

De 200mW groene laserpointer

Voor het verjagen van vogels is de 200mW groene laserpointer een perfect hulpmiddel. Deze krachtige laserpen kan verre afstanden bereiken, en dankzij het gebruik van de kleur groen is de laserpen tien keer krachtiger in vergelijking met rode laserpennen. Het bereik kan oplopen tot wel 9 kilometer! De zoom (adjustable focus) is in te stellen, waardoor je bijvoorbeeld een bredere straal kunt mikken op de vogels die je wilt wegjagen. Daarnaast is een groene laser overdag goed zichtbaar, wat tevens de tijd van de dag is waarop vogels het meest voor overlast zorgen. Wanneer je deze laserpen besteld worden de accu, acculader en een luxe opbergdoos erbij inbegrepen.

Waarom vogels verjagen met een laserpen?

De 200mW groene laserpointer is van zichzelf een effect hulpmiddel bij het verjagen van vogels. De laserpen bereikt verre afstanden, zodat elke vogel die voor overlast zorgt door jouw gehele buurt verjaagd kan worden. Je kunt zelf de focus instellen, waardoor de laserpointer tevens effectief is tegen groepen vogels. Naast de kwaliteiten die de laserpen zelf bezit, zijn er andere redenen te noemen waarom de laserpointer het meest geschikte middel is om vogels te verjagen. Hieronder worden een aantal redenen op een rijtje gezet. De vogels die in het wild leven worden beschermd door de wet, specifiek de Flora & Faunawet. Dit houdt in dat de vogels die voor overlast zorgen niet gevangen mogen worden, en tevens is het ten strengste verboden om de vogels te doden. Daarnaast zijn veel mensen dierenliefhebbers. Hoeveel overlast ze ook hebben van vogels, ze pijn doen om ze op deze manier te verjagen is voor veel mensen nog steeds een brug te ver. Elektrische bedrading of vogelnetten houden vogels misschien tegen, maar zorgen tevens voor onnodig leed.

De 200mW groene laserpointer doet dit niet, en is daarom een effectieve manier om vogels te verjagen. Vogels zijn slimme dieren. Wanneer ze eenmaal een plek hebben gevonden die aantrekkelijk voor hen is, blijven ze naar deze plaats terugkeren. En veelal trekt dit weer andere vogels aan, waarna je te maken kunt krijgen met een ware plaag. Echter zorgt deze slimheid ervoor dat een vogel ook weet wanneer een plek niet meer geschikt is voor hen. Door de vogels te verjagen met een laserpen zorg je ervoor dat ze niet meer terugkeren. Ze onthouden dat ze op deze plek continu weggejaagd worden, en gaan daarom maar op zoek naar een nieuwe, veiligere plek. Dat maakt de laserpointer zo’n effectieve methode om vogeloverlast tegen te gaan. Ook voor boeren en landbouwers is de groene laserpointer een ideale oplossing om vogeloverlast tegen te gaan. Zoals eerder werd benoemd, zijn er diverse soorten vogels die zich te goed doen aan de gewassen, groente en fruit die door een boer verbouwd worden op het land. Dankzij het verre bereik van de laserpen kunnen vogels over het gehele land van de boer verjaagd worden.

Door het verstellen van de focus kunnen tevens groepen van vogels in één keer verjaagd worden. Ook is de laserpen overdag goed te zien, waardoor vogels op elk moment van de dag weggejaagd kunnen worden. Er zijn natuurlijk andere methoden om vogels te verjagen dan wel weg te houden. Echt kun je jezelf afvragen of deze wel zo effectief zijn. Zo zijn er geluiden waarmee vogels weggejaagd kun worden. Echter kunnen je huisdieren hier ook last van hebben, en tevens is het zo dat vogels aan geluiden kunnen wennen. Daarnaast zijn er netten en elektrische bedrading, maar deze methoden kunnen leiden tot schade aan de vogels. Dit wil je natuurlijk tevens voorkomen. Ten slotte kun je iemand inhuren, zoals bijvoorbeeld een ongediertebestrijder.

Deze zijn gespecialiseerd in het verjagen van dieren, maar je hebt geen garantie dat hierdoor de vogels voor altijd verjaagd zijn. Daarnaast zijn hier flinke kosten aan verbonden. Waarom zou je jezelf op kosten jagen wanneer je het probleem prima zelf op kunt lossen? De 200mW groene laserpointer is goedkoop, eenvoudig te gebruiken en is het effectiefste middel om vogels te verjagen. Daarnaast kan het meerdere keren gemakkelijk gebruikt worden: mocht je na verloop van tijd toch weer last krijgen van vogels, jaag je ze aan de hand van de groene laserpen weer weg. Deze compacte laserpen weegt bijna niets, maar door het grote bereik ben je ervan verzekerd dat jouw buurt binnen de kortste keren geen last meer heeft van overlast veroorzaakt door vogels. De 200mW groene laserpointer kost 69 euro; een koopje gezien de multifunctionaliteit van deze laserpen. Naast dat deze laserpen uitermate geschikt is om vogels te verjagen, zijn er natuurlijke andere toepassingen te bedenken. Zo worden lasers gebruikt om sfeer te creëren op DJ-feestjes, en ook bij fotografie en grafische bewerking kunnen lasers een rol van betekenis spelen.

Je kunt de 200mW groene laserpointer gemakkelijk bestellen via deze link. Binnen no time ben je verlost van de vogels die voor overlast zorgen rondom jouw woning.